Zijdeschilderen Boekenwinkel

In mijn onderstaande zijdeschilderen boekenwinkel vind je verschillende eBoeken: Boeken over zijdeschildertechnieken, boeken met patronen maar ook boeken met voorbeelden over de verschillende manieren om een zijden shawl anders te dragen.

Alle boeken hebben dezelfde prijs: EUR 9,95.

In de jaren '80 werden er ruim 100 boeken over zijdeschilderen uitgegeven. Meestal in Duits, soms in Engels, maar over het algemeen ook goede vertalingen in het Nederlands. Toen de hype een beetje over was, eind jaren '90, kwamen de meeste uitgaven weer op de markt bij de 2e hands boekwinkels.

Ook nu nog kun je soms op een 2ehands boekenmarkt nog wel boeken over zijdeschilderen tegenkomen. Kijk bijvoorbeeld ook eens op www.boekwinkeltjes.nl   Daar heb je de meeste kans.

Toch is een boek slechts een hulpmiddel. Het kan zijn, dat het een onderwerp behandelt waar je nog nooit van gehoord hebt. En dan is het lastig de instructies meteen te begrijpen. Ik raad meestal aan, toch eerst een paar lessen te nemen, en dan daarna met het boek erbij, je kennis uit te breiden en/of toe te passen.


Zijdeschilderen "Technieken"

Dit zijn de onderwerpen van het e-book deel 1 Technieken:


1. Zijden vlinders voor kaarten en decoratie.
2. Zijdeschilderen met behang-plaksel.
3. Zijdeschilderen met de magnetron.
4. Zijdeschilderen met maizena.
5. Het beschilderen van een opvouwbare zonnehoed.Zijdeshawl draagvarianten

Het gebruik van sjaalringen geeft een mooi effect. Er zijn zoveel manieren om een sjaal leuk om te knopen, dat dit ebook je zeker zal inspireren.Share this page: