Moederdag

Moederdag is hét moment om haar te bedanken voor alle goede zorgen en de fijne momenten die je dit jaar met haar deelde.
Je wilt dan ook met iets aankomen waar zij lang plezier van zal hebben en bij elk gebruik zich weer herinnert dat jij dit haar gaf..

Dus waarom zou je haar dit jaar niet eens een echt bijzonder kado geven.
Iets van zijde, bijvoorbeeld.


Een zijden sjaal bijvoorbeeld, of die mooi broche.
Keus genoeg!

Beschilder eens een lap zijde (Pongé 5) met verdikte verf (Pébéo strijkverf) en vloeibare verf. (Javana) Eventueel wat zout voor de bijzondere effecten. Goed laten drogen, fixeren (met de strijkbout) en dan kun je er bijvoorbeeld een kussen van maken. Een lapje voeringzijde van de markt en een kant en klaar binnenkussen, maken het niet duur. Wel heel bijzonder.

Je kunt je kunstwerk natuurlijk ook achter een passe-partout zetten. Denk eraan dat je de zijde op een plakvel plakt, om "trekken en hangen" te voorkomen. (50x70 cm 2.00 euro per stuk)  Een mooi lijstje er omheen,  maakt het af. 


Deze voordelige aanbieding is snel besteld:

Speciale aanbieding:

Je kunt nu 1 meter zijde (Pongé 5) bestellen en 3 flesjes verf (rood, blauw en geel van 50ml.) voor 24.95 euro. Inclusief verzendkosten.

Pongé 5 kost per meter   =    6.75 euro

3 flesjes verf à 4.50 euro = 13.50 euro

Verzendkosten                     6,95 euro

Totaal  27,20 euro.

Nu voor 24.95 euro


Een zijden kado-envelop voor moederdag

Of denk eens aan het maken van een zijden kado-envelop. Ook hierin leg je je creativiteit. Na het beschilderen van de zijde, gebruik je weer het plakvel waar je de zijde opplakt. Deze twee samen maken dat je "anti-rafel" kunt knippen.

Juist in deze tijd, is iets wat met zoveel liefde gemaakt is, een ideaal kado.


Of wat dacht je van een starterspakket?

Hiermee kan ze meteen beginnen met schilderen.

Er zit een sjaaltje in van 55x55cm, een penseel, 3 flesjes zijdeverf en een uitgebreide handleiding.

Kijk even op starterspakket, voor meer informatie en foto's hoe ze het sjaaltje leuk kan omdoen.


De geschiedenis van Moederdag begint in Amerika. Anna Jarvis (1864-1948) een alleenstaande lerares uit Philadelphia is in 1914 begonnen. Zij bewonderde haar eigen moeder en de rol die moeders in de maatschappij hadden.

Toen haar eigen moeder in 1905 overleed, op de eerste zondag in Mei, heeft zij het jaar daarna op de eerste zondag na de dag van overlijden van haar moeder, een General Memorial Day of All Mothers georganiseerd. Anna jarvis wilde toen elk jaar opnieuw perse een vereringsdag voor moeders organiseren.

En in 1914 is het haar gelukt om er een officiële feestdag van te maken. (Bron: Wikipedia)
Ook over vaderdag is een leuk verhaal te vertellen.

De geschiedenis over deze bijzondere dag. (bron Wikipedia)
Naar verluidt is Vaderdag in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd, uit de staat Washington, waarbij zij haar Papa wilde eren, William Jackson Smart, een veteraan uit de Amerikaanse burgeroorlog, die weduwnaar was geworden, nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van het zesde kind gestorven was.
Toen zijn dochter volwassen geworden was, wilde ze de kracht en het doorzettingsvermogen van hem onder de aandacht brengen.
Zij was hiervoor geïnspireerd door Anna Jarvis, die een moederdag lanceerde.
De eerste viering vond toen plaats op 19 juni 1910 in Spokane in de staat Washington.
President Calvin Coolidge steunde in 1924 het idee voor een speciale dag, maar het geheel uit mannen bestaande Amerikaanse congres wilde niet iets doorvoeren dat zo de mannen in het zonnetje zette.
Het effect hiervan was dat de dag pas officieel in de VS erkend was tijdens het presidentschap van Richard Nixon in 1972.
Sinds de jaren zestig wordt het nu ook in Nederland gevierd.


 

Voor 2021 is dat: 

Vaderdag:
20 Juni a.s. (Nederland) 
13 Juni a.s. (Belgie)

voor 2022 is dat:

19 Juni (Nederland)

13 Juni (België)

Moederdag: is op 8 Mei (2022) voor Nederland en Belgie.

Share this page: