Verdikte-zijdeverf; een strijkverf die goed te combineren is!

Verdikte-zijdeverf; het merk Seta Color Pebéo heeft een uitgebreid assortiment, met zowel de transparante als de  Opaque (dekkende) verven.

De Opaque verf (dekkend/ondoorzichtig) kun je perfect gebruiken op donkere stoffen. Jeans stoffen bijvoorbeeld, zoals jasjes en spijkerbroeken, geef je op deze manier een persoonlijk cachet.
Omdat het een strijkverf betreft is deze uitstekend te combineren met de vloeibare strijkverven van andere merken.Voor een boeiend effect is het werken met deze verdikte verf tesamen met de gewone strijkverf een uitdaging.
De metallic kleuren van Pebéo zijn fantastisch. Vooral goud, zilver en parelmoer worden erg veel gebruikt.

De meeste potjes kosten 7,50 euro. De metallic (goud, zilver etc) zijn iets duurder.

Fixeren gaat met de strijkbout. Daarna is het wasecht.
Je moet het echt eens proberen.

Pebéo verdikte-zijdeverf


Pébéoverf is goed te verdunnen met water, waardoor je een vloeibare strijkverf krijgt.
Alle technieken die je met de reguliere vloeibare verven kunt doen, kan dan met deze dus ook.
Eigenlijk heb je met deze Pebéo verf "twee verfsoorten voor de prijs van één".

De techniek van Heliografie is uitstekend te doen met een van de verven van Pébéo. Fixeren met de strijkbout

Verder is het een erg zuinige verf, zodat je er maar heel weinig per keer van nodig hebt.

Toch wil ik hier nog even vermelden, dat er ook een verdikkingsmiddel bestaat om de gewone vloeibare verf dikker te maken. Het resultaat is dan hetzelfde. Zowel voor strijkverf als stoomverf zijn er mogelijkheden.

Ook de techniek met behangersplaksel geeft een verdikte verf en opent weer nieuwe mogelijkheden.  Hieronder zie je een chiffon t-shirt waar ik met behangersplaksel op gewerkt heb. De kleuren blijven mooi apart, lopen dus niet door.  Ik heb eerst de lichte kleuren op de zijde aangebracht en daarna de overgebleven vlakken met zwarte verf ingevuld. Deze techniek kan weer uitsluitend met stoomverf, en moet dan dus ook in een fixeer apparaat gefixeerd worden.

Je ziet, er zijn heel veel mogelijkheden. Elk met hun bijzondere eigenschappen.

Bepaal eerst wat je wil gaan maken, en maak daarna een keuze uit de technieken. Of draai het om: kies een techniek en kijk welke mogelijkheden daar voor zijn. Veel plezier!

Alter Ego verf

Ik wil hier toch ook nog even de Alter Ego verf noemen. 

Voor alle Ausbrenner sjaals een geweldige verf om in één verfbad twee kleuren te gebruiken. Het effect op de sjaal is fascinerend. 

Alter Ego in combinatie met een stoomverf (Zijdar, Dupont) kleurt dus de viscose en de zijde tegelijkertijd. Een fixatie vloeistof wordt er ook nog aan toegevoegd, zodat je na het verfbad meteen klaar bent.

terug van zijde-verdikte-verf naar home

Share this page: