Zijdeschilder patronen

Zijdeschilder patronen zijn voor de meesten van ons noodzakelijk, omdat er maar weinigen zullen zijn, die zo uit de losse pols een vaas met bloemen of een landschap kunnen schilderen.

Het is niet altijd even makkelijk om aan goede patronen te komen, juist omdat de lijnen eenvoudig over te trekken moeten zijn, waardoor je de details beter kunt invullen met de verschillende techniek-mogelijkheden die voor het beschilderen van zijde beschikbaar zijn.


De technieken die je leert in het technieken e-book (ook te downloaden - zie e-book Technieken) kun je natuurlijk naar eigen inzicht en keuze toepassen op de patronen.



kleurboeken als zijdeschilder patronen

Een erg leuk idee is om een paar kinderkleurboeken te kopen en ze even aandachtig door te bladeren. Je ziet dan vrij eenvoudige tekeningen, waarvan de buitenlijnen gemakkelijk over te trekken zijn. 

Op deze tekeningen leg je een doorzichtig stukje papier en trek je het patroon over. Nu kun je gemakkelijk lijnen weglaten of toevoegen, zodat het meer je eigen ontwerp wordt. 

Span een stukje zijde op een houten raamwerk, draai het om, zodat de zijde direct op je tekening ligt. Trek nu het patroon over met een zacht potlood. 

Daarna met Gutta overtrekken. Eerst aan de potloodkant, dan aan de andere kant. Houd je werk tegen het licht om goed te bekijken of je alle lijnen hebt gehad. En er nergens "lekken" zijn.

Ik raad wel aan, de gutta goed te laten drogen, zodat je met veel plezier kunt gaan schilderen. Het aan twee kanten werken met Gutta verkleint dit probleem al voor 90%, maar toch is het goed de lijnen even aandachtig te controleren.

Soms zie je in een tijdschrift een mooie tekening. Ook hier kun je mee aan de slag. Genoeg keus en inspiratie dus.






Ga van 'zijdeschilder patronen ' naar 'Zijdeschilderen HOME'

Share this page: