zijde-atelier

Graag wil ik me even voorstellen:
Mijn naam is Marguerite van der Wolk, en ik ben eigenaresse van     zijde-atelier Creation Marmar.

In de jaren '80, toen het zijdeschilderen enorm populair was, werd ook ik gegrepen door de schoonheid van de zijde.

Diverse cursussen in Nederland, en een aantal in het buitenland zorgden ervoor dat ik in 1989 de sprong durfde wagen een eigen bedrijf op te zetten en me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Met het behalen van diverse diploma's op het gebied van NLP en zelfontplooiing kreeg het schilderen op zijde opeens een veel diepere en intensere betekenis.

Het kiezen van "warme" of "koude" kleuren gaven meer inzicht in mezelf en door het opzetten van cursussen voor zijdeschilderen, kon ik deze kennis integreren in de lessen.

Vooral het plezier van het schilderen stond voorop.
Want al snel werd duidelijk dat "je ergens zorgen over maken" en "schilderen op zijde" niet samen gaan.
Het is of het één of het ander.

En zo werden de lessen een succes.

De vele technieken maakten dat er een enorme variatie ontstond en samen met een ieders eigen talent kwamen er telkens verrassende creaties tot stand.

Ik heb een grote voorraad handgezoomde sjaals in allerlei maten en zijde kwaliteiten. Kijk maar op  zijde te koop


Strengen zwart en gekleurd zijde-fluweel, en wit pongé lint voor sieraden.
Dit lint kan je natuurlijk ook zelf nog verven.


En dan is er nog een grote voorraad zijden kleding, zoals blouses en topjes, hemdjes en gilets.
In verschillende maten.
Alles om zelf te beschilderen.

In de loop van de jaren hebben vele cursisten de weg naar mijn       zijde-atelier gevonden. Nu is daar dan deze website bijgekomen, waar veel algemene en gedetailleerde informatie te vinden is.

Ik merkte dat de grote keus aan technieken voor veel mensen een "eye opener" is omdat men in de jaren '80 toch veelal bleef hangen in de paar die er toen bekend waren.
Intussen zijn er zoveel technieken bijgekomen en krijg ik van veel (ex)-cursisten de vraag ze allemaal eens op te schrijven.


Daar heb ik me de laatste maanden mee bezig gehouden, en nu is Technieken Deel 1 voor een ieder beschikbaar. (€ 9,95)(Voor Nederland direct te bestellen via Paypal, voor buitenland mij even mailen, dan stuur ik het u op)


Kijk even onder de button Technieken en e-book Technieken.
Daar vind je alle informatie om meteen het e-book Technieken te downloaden en kun je meteen beginnen.


Het beschilderen van zijde is voor iedereen mogelijk. Jong en oud en ook mensen met een beperking vinden genoeg technieken die voor hen mogelijk zijn. Er zijn in de loop der jaren al een heel aantal activiteiten-begeleidsters geweest die mijn zijde-atelier hebben gevonden om vervolgens te ontdekken welke aangepaste zijdeschilder technieken er zijn voor de mensen waar ze mee werken.

Ook heb ik inmiddels een e-book geschreven, waar je aan de hand van plaatjes en een duidelijke uitleg, leert hoe je je sjaal op verschillende manieren kunt dragen.

Bijvoorbeeld voor de V-hals of het Tshirt, met langwerpige of vierkante sjaals en zelfs hoe je van een grote sjaal in een handomdraai een "jasje" maakt.
Vaak onthoud je maar één of twee manieren, maar nu is het in dit ebookje makkelijk terug te vinden.

Ik wens je veel plezier met het zijdeschilderen en bedenk dat je creatie "nooit kan mislukken", want als je je verwachtingspatroon aanpast, ben je nooit teleurgesteld en ben je beter in staat met een volgend werk dichterbij je beoogde doel te komen.

Als je vragen hebt, kun je me emailen door middel van de aanvraagformulieren op deze website  of je kunt me emailen op info@creationmarmar.nl

Ik ben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 34072383

Mijn BTW-Identificatienummer is: NL001206674B30Terug naar 'Zijdeschilderen HOME'

Share this page: